Interview met de sympathieke bewoners Paul en Victoire

De sympathieke Paul (71) en Victoire (71) zijn al 50 jaar samen. Nu ze gepensioneerd zijn, zijn ze onlangs verhuisd naar Coosterveld.
Jullie wonen sinds kort in Coosterveld. Vanwaar deze keuze?
Omdat onze woning en tuin te groot werden om te onderhouden, hebben we beslist om naar Coosterveld te verhuizen. Daarnaast is Paul al 20 jaar hartpatiënt dus als er iets moest gebeuren, zijn we meteen op de juiste plaats. Tijdens het eerste bezoek hadden we meteen al een aangenaam gevoel en wisten we gewoon: ‘hier willen we de rest van ons leven doorbrengen.’ Dat we de juiste keuze hebben gemaakt, merken we nog elke dag opnieuw!
Was het wennen om van een privéwoning over te schakelen naar een thuis met een hoog buurtgevoel?
Het is natuurlijk heel anders, maar we zijn enorm blij dat we hier onder de mensen zitten. Dat is altijd heel gezellig! Zo zitten we ’s avonds meestal beneden in de gemeenschappelijke ruimte met onze medebewoners. Dan slaan we een babbeltje of spelen we een spel. We voelen ons gelukkig nog heel goed en kunnen onze medebewoners dan ook helpen waar we kunnen. Daar halen we veel voldoening uit. Zo heeft Paul onlangs de luster gerepareerd bij onze onderbuurvrouw.
Klinkt als een leuke sfeer ...
Absoluut! Er worden ook regelmatig feestjes georganiseerd. En die duren altijd 2 dagen, want we komen de dag nadien opnieuw samen om de restjes samen op te eten. In de buurt wordt altijd gezegd dat we hier in Coosterveld altijd zitten te feesten! (lacht) Als er iemand jarig is, leggen we bijvoorbeeld samen voor een leuk cadeautje. Onlangs kwam er een nieuwe bewoner, die al na twee dagen naar het ziekenhuis moest. Toen zijn we haar met een groep gaan bezoeken en hebben we haar een bloemetje gegeven.
Wat zijn de grootste voordelen van wonen in een assistentiewoning?
De vriendschap met de medebewoners, dat vind je nooit in een gewoon appartementsgebouw. We zijn zeer content hier! Als een van ons later alleen komt te staan, hebben we nog steeds onze buren. Als iemand hulp nodig heeft, slaan we met een aantal bewoners de handen in elkaar. We helpen sommige bewoners ook met hun vuilnis buiten te zetten. Hier wordt echt voor elkaar gezorgd!

Realisatie & verkoop

Telefoon

+32 11 22 22 85

Adres

Kempische Kaai 75
3500 Hasselt
Privacy verklaring
Uw bericht werd met succes verzonden.